Βρες ανακούφιση στα δικά σου μέτρα

Αν πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου έντερου, το διατροφικό μοντέλο των FODMAPs  έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε την διατροφή σας σωστά ώστε να βρείτε ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Η λύση δεν είναι ίδια για όλους,
αφού ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός.

Οι γενικές διατροφικές συστάσεις που ήταν ίδιες για όλους τους ασθενείς ανήκουν στο παρελθόν. Μέσα από αυτό  το site θα προσπαθήσω να σας πληροφορήσω για όλα τα νέα δεδομένα όσον αφορά την διατροφική αντιμετώπιση το Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου. Το διατροφικό μοντέλο των FODMAPs έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για το 75% των  ασθενών με Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου. Οι ασθενείς αρχίζουν να αισθάνονται ανακούφιση από τα συμπτώματα άμεσα, από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του.

Ο ρόλος του διαιτολόγου σε αυτή τη προσπάθεια είναι τα προσαρμόσει τις συστάσεις της διατροφής χαμηλής σε FODMAPs στις ανάγκες του κάθε ασθενούς εξατομικευμένα, να τον βοηθήσει να εντοπίσει τις τροφές που τον ενοχλούν και τέλος να βρει ανακούφιση από τα συμτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου.

Η διατροφή χαμηλή σε FODMAPs δεν αποτελεί θεραπεία για το Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, αλλά αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων αυτού, αν πάσχεις από Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου και τα συμπτώματα.